Informatie/kosten mediation

HOE DRINKT U DE KOFFIE/THEE?

Kom eens koffie (of thee) drinken en kennismaken. Dan bespreken we vrijblijvend hoe ik jullie van dienst kan zijn. Een eerste simpele stap naar een zeker gevoel.

Na een eerste gratis kennismakingsgesprek (maximaal 30 minuten) heb ik een helder beeld van de situatie. Op basis daarvan, en van mijn kennis en ervaringen, maak ik een inschatting wat er nodig is om jullie goed te begeleiden. Wat de kosten voor de mediation uiteindelijk zullen worden is afhankelijk van jullie eigen wensen. Voor het ene conflict zal snel een oplossing worden gevonden; het andere heeft meer tijd nodig. De kosten worden uiteindelijk bepaald door het conflict zelf. Partners die besluiten uit elkaar te gaan en die op goede voet met elkaar staan, hebben minder sessies nodig dan scheidende partners tussen wie de communicatie aanzienlijk moeilijker gaat. Een mediator kost normaal gesproken tussen € 150 en € 200 per uur (exclusief BTW). Bij een lager uurtarief heb je mogelijk te maken met een startende mediator en bij een hoger tarief gaat het mogelijk juist om een zeer ervaren specialist. Vaak betalen beide partijen allebei de helft van de kosten. U kunt andere afspraken maken over de verdeling. Deze legt u vast in de mediationovereenkomst (Bron: www.mediatorsverenging.nl). Voorafgaand aan het eerste gesprek in het mediationtraject heeft de mediator je al voorzien van schriftelijke informatie over de mediation en de mediationovereenkomst, maar ook over wat je kunt verwachten met betrekking tot de mediation. De kosten voor mediation zullen logischerwijs hoger oplopen wanneer het conflict meer gecompliceerd is. Wordt er toch snel een oplossing gevonden? Dan zal dit ook terug te zien zijn in de kosten. Mediation is maatwerk. De kosten zijn dan ook niet voor iedereen gelijk. 

Kortom: Het is een kosteloos informatief gesprek waarbij benadrukt dient te worden dat u tot niets verplicht bent. U kunt dus gerust en vrijblijvend een afspraak maken. Dit kan zowel op ons kantoor als bij de mensen thuis en bij bedrijven op de locatie zelf. Na dit gesprek weet u precies wat uw mogelijkheden zijn en kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Van tevoren worden afspraken gemaakt over de verdeling van de kosten.

Wanneer een mediator wordt geraadpleegd, delen beide partijen doorgaans de kosten (of er wordt anders afgesproken).

Denk bij het maken van een keuze voor een mediator na over de volgende vragen:

Steeds vaker staan er op internet aanbieders van scheidingspakketten tegen schijnbaar zeer betaalbare tarieven. Besef echter dat deze aanbieders veelal geen specialisten zijn. Er wordt hierbij gewerkt met eenvoudige standaardmodellen terwijl jullie juist behoefte hebben aan een oplossing op maat!

✔ Gratis kennismakingsgesprek (maximaal 30 minuten) op kantoor of op eigen locatie. Zodra de afspraken niet op het kantoor in Sassenheim plaatsvinden, wordt er een km vergoeding berekend (Zie algemene voorwaarden rondom de details)

Binnen 24 uur reactie op uw vraag;

Geheel vrijblijvend;

Aangesloten bij een Nederlandse Mediators Vereniging (NMv)

Ingeschreven bij het ADR Register (het wereldwijde keurmerk en register voor goed opgeleide professionele ADR practitioners)

Flexibel bereikbaar en inzetbaar (ook buiten kantoortijden en in weekenden)

✔ Uitgebreide kennis (zie de vele behaalde opleidingen en ervaringen)

✔ Langeveld Mediation beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten. Ik kan wanneer de situatie daarom vraagt advies inwinnen of een kennismaking verzorgen.

Aanvullende kosten bij echtscheiding

Bij een echtscheiding ben je altijd de kosten voor de Rechtbank, griffierecht, verschuldigd. Dit betreft in 2023 € 160 p.p. (Totaal € 320,00)

Je kunt hier al direct een uitgebreide vragenlijst downloaden om samen in te vullen en de nodige bescheiden te verzamelen (de geldigheid van de afschriften van de gemeentes zijn volgens de regels van de rechtbank drie maanden geldig, dus houd hier rekening mee) zodat je goedbeslagen ten ijs komt en de tijd zo efficiënt mogelijk wordt benut.

(Het zijn alleen lezen bestanden, maar wel uit te printen)

Vragenlijst Clienten
Lijst benodigde documenten

Wat kunt u van mij als mediator nog meer verwachten:

✔ Persoonlijke contact staat voorop;

✔ Een vakkundige (ADR kwaliteitsregister mediator), snelle, betrouwbare en laagdrempelige aanpak;

✔ Goede samenwerking met collega mediators met iedereen hun eigen specialisme;

✔ Vaste uurtarieven en geen onduidelijke facturatie (het uitwerken hiervan wordt ook gefactureerd);

✔ Facturatie op maat en geen 'pakketten' (dus geen onnodige kosten terwijl de uren niet gemaakt zijn door een snel en goed traject)

✔ Dat ik zeer flexibel bereikbaar ben voor jullie, ook buiten kantoortijden en in weekenden en ook vaak snel inzetbaar;

✔ Dat het aantal gesprekken wordt afgestemd op wat jullie nodig hebben om alles zorgvuldig af te ronden;

✔ Korte, overzichtelijke trajecten, en daardoor geen onnodige hoge facturatie;

✔ Dat er altijd een mogelijkheid is voor kinderen om in gesprek te gaan met de mediator, zij zijn hierin bepalend (afhankelijk van de leeftijd)

✔ Dat er ook een inzicht komt in hoe je er financieel voor staat na de scheiding waarbij er ook gekeken wordt naar mogelijke toeslagen zoals kind gebonden budget, zorg- en/of huurtoeslag;

✔ Dat ik ook bereikbaar ben voor vragen nadat de scheiding definitief is;

✔ Aandacht voor het welzijn van kinderen;

✔ Deskundigheid met velen ziektebeelden vanuit ervaringen en opleidingen;

✔ Ervaring met extreme conflictsituaties (crisisinterventie)

✔ Zowel afspraken op (multifunctioneel) kantoor als bij de mensen/bedrijven thuis;

✔ Schitterende speelruimte op kantoor voor kinderen;

✔ Ruime parkeergelegenheid op het terrein van het kantoor en toiletten beschikbaar;

✔ Centrale ligging van het kantoor in de gehele bollenstreek en 'grenzend' aan de A44;

✔ Inzetbaar in o.a.: Sassenheim, Lisse, Absveen, Zoeterwoude, Zoetermeer, Wassenaar, Waddinxveen, Voorschoten, Den Haag, Rijswijk, Oegstgeest, Noordwijkerhout, Noordwijk, Nieuwkoop, Leiderdorp, Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Hillegom, Gouda, Delft, Alphen aan den Rijn, Pijnacker-Nootdorp, Kaag en Braassem, Leidschendam-Voorburg, Westland, Lansingerland, Teylingen, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk, Zandvoort, Vogelenzang, Bennebroek, Uithoorn, Heemstede, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Haarlem, Bloemendaal, Aalsmeer, Wijdemeren, Utrecht (landelijk digitaal en iedereen is welkom op mijn kantoor)

Keuzemenu: